Monday, 13 May 2019

Ocean Palm Seaview Condo - Tanjung Kling Melaka

View from my room
Last year sia pigi bercuti di Melaka with bunch of friends and their family. Sia nih kana invite oleh dorang joing trip family dorang. Bilang orang rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari. Kebetulan hujung tahun sia memang free bah tiada planning mau ke mana-mana jadi sia terus kasik jadi la ikut sama dorang.

Nah sia ambil flight dari Sandakan direct ke Kuala Lumpur. Sampai KLIA sia punya kawan fetch di airport. Next day terus kamiorang drive ke Melaka dan check in di Ocean Plam Seaview Condo yang terletak di Tanjung Kling, Melaka.

Besar juga dia punya space oh memang sesuai kalau stay vacation sama family and friends. Sewa pun tidak la mahal sangat dalam RM300++ satu malam kalau sia ndak silap. Kamiorang stay 3H2M saja. Kelengkapan asas ada juga disediakan oleh tuan punya condo tu. Kalau mau memasak pun boleh dapur sama kelengkapan lain dorang kasik sedia juga bah. Mau beli minuman tin nah bulih juga kamurang simpan dalam itu peti sejuk. Memang serba lengkap siap kamurang buli lagi enjoy tengok Astro.

Depan condo nih dia punya view memang lawa sangat, kamurang boleh nampak itu laut selat Melaka. Kalau dari back view pula nah kamu nampak laitu perkampungan tempatan yang macam dalam gambar sia sempat shoot tu. Hijau saja saja yang ditengok tenang saja kepala pun ndak serabut.

Kalau rajin dekat condo nih ada jualan produk tempatan macam belacan Melaka, kuih-muih tradisional negeri Melaka. Jangan mau rugi beli dan bawa pulang bukan selalu dapat datang sini. Jadi apa lagi sia pun borong banyak-banyak untuk dibawa pulang ke Sandakan.

Overall sia enjoy stay di Ocean Palm Condo nih, memang puas hati, servis tip top dan paling penting harga mampu bayar :). Sia cadangkan kalau kamurang mau pigi bercuti di Semenanjung dan plan mau ke Melaka bulih sudah kamu masuk dalam list kamu ini tempat. Sangat disyorkan.

Bah, lain posting sia share lagi tempat lain ah untuk kamu. Mana lah tau hujung tahun kamurang mau cuti-cuti bah boleh la fikir-fikir mau pigi mana dari sekarang kan. Sampai kita jumpa next posting jangan kamurang jerak ah datang singgah di sia punya portal yang ndak seberapa ini.

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comments much appreciated !